Chocolademousse, wie is er niet dol op? Er zijn genoeg manieren om chocolademousse te maken. De traditionele chocolademousse wordt gemaakt met veel suiker en dit maakt de chocolademousse een stuk ongezonder. Maar waarom zou je een chocolademousse maken als dit ook een stuk gezonder kan en ook goddelijk smaakt? Deze chocolademousse is heel eenvoudig te maken, smaakvol en bevat geen toegevoegde suikers.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 grote rijpe avocado
- 4 el ongezoete slagroom
- 1 el rauw cacaopoeder
- 50 gr pure chocolade (70% of 85 % cacao)
- 125 gr aardbeien, gehalveerd
- muntblaatjes
Bereidingswijze:
Haal het vruchtvlees uit de avocado en doe dit samen met de slagroom in een blender of keukenmachine. Zorg dat er een gladde massa ontstaat. Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie. Voeg de gesmolten chocolade en de cacaopoeder toe aan het avocadomengsel en roer met spatel goed door. Zorg dat er geen klontjes ontstaan. Serveer de chocolademousse met de aardbeien of kokosrasp. Je kunt het maximaal 1 dag bewaren in de koelkast
Tip: ook lekker met verse frambozen en kokosrasp
Dit recept is koolhydraatarm.
nieuwsbrief met tips om duurzaam af te vallen en gezonde recepten.