Portobello met mozzarella
Portobello’s zijn grote paddenstoelen, die je met van alles kunt vullen. Van gehakt tot spinazie en een overheerlijke kaas. Deze portobello's zijn gevuld met mozzarella en eenvoudig om te maken. Maak een dubbele portie, want de volgende dag als lunch zijn ze ook nog erg lekker. Een heerlijke koolhydraatarme lunch in plaats van broodjes met kaas.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 4 grote portobello's
- 4 zoete tomaten
- 1 bosje verse bassilicum
- 2 grote bolle buffelmozzarella
- paprikapoeder
- olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 º celsius. Snijd te tomaten door de helft en verwijder het vocht en de pitjes. Snijd het vruchtvlees heel fijn. Meng de tomatenblokjes met 3 el olijfolie en kruid met peper en zout. Hak de basillicum fijn en meng met de tomatenblokjes.
Smeer de portobello's in met olijfolie en kruid met peper en zout. Snijd de mozzarella in blokjes. Vul de portobello's helemaal met het tomatenmengsel. Leg bovenop de mozzarella en bestrooi met wat paprikapoeder. Zet voor ca. 30 minuten in de oven. Serveer met een gemengde salade.
Tip: je kunt de portobello's ook vervangen door grote champignons en de mozzarella door elke kaas die je lekker vindt.
nieuwsbrief met tips om duurzaam af te vallen en gezonde recepten.