Dat je van komkommer soep kan maken, daar zal je vast niet zo snel aan denken. Tijdens warme dagen biedt deze komkommersoep met garnalen een perfecte balans tussen verkoeling en smaak. Dit eenvoudige, snelle recept is ideaal voor een lichte lunch of als stijlvol voorgerecht. Met een combinatie van komkommer, dille, en yoghurt, afgemaakt met garnalen, is deze soep erg verfrissend.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 300 g komkommer
- 100 ml groentebouillon, afgekoeld
- 1 eetlepel witte wijnazijn of citroensap
- 1 teentje knoflook
- ½ bosje dille
- 200 ml volle yoghurt
- 1 lente-ui/bosui, in ringetjes
- ½ rode peper, zonder zaadjes, in stukjes
- 100 g (Hollandse) garnalen
Bereidingswijze:
Snijd de komkommer met schil in stukken. Pureer de komkommer met de bouillon, azijn, knoflook, dille (houd wat apart om te garneren), yoghurt en de helft van de bosui in een blender of keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper. Zet deze soep afgedekt in de koelkast. Serveer de komkommersoep in kommetjes of glazen en verdeel de rest van de bosui, rode peper en garnalen erover. Garneer met dille.
Tip: houd je niet van garnalen? Dan zijn gerookte zalmsnippers ook een lekker alternatief.
nieuwsbrief met tips om duurzaam af te vallen en gezonde recepten.