In dit artikel:
Een groene soep ziet er misschien niet altijd even aantrekkelijk uit, maar deze doperwtensoep is echt een topper! Simpel, snel te maken en erg verzadigend. Heerlijk als voorgerecht of als aanvulling bij de lunch.
Ingrediënten voor ca. 6 personen
- 1 hand grofgehakte geroosterde hazelnoten (zonder vlies)
- 2 el olijfolie
- 1 witte ui gesnippert
- 1 teentje geperste knoflook
- 1 l kippenbouillon
- 500 g diepvries doperwten of tuinerwten
- 1 courgette in grove stukken gesneden
- 1 handje munt grof gehakt
- rasp van 1/2 citroen
- 100 g feta
- 1/2 tl chilipepervlokken
Bereidingswijze:
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook circa 10 minuten. Voeg de bouillon, courgette stukken en doperwten toe en laat circa 15-20 minuten zachtjes koken. Voeg de munt en citroenrasp toe en pureer de soep kort met een staafmixer. Verkruimmel de feta. Serveer de soep in kommetjes. Bestrooi met de feta, hazelnoten, chilipeper en besprenkel met olijfolie.
11 Tips om duurzaam af te vallen zonder dieet
Download mijn gratis e-book en meld je aan voor mijn maandelijkse
nieuwsbrief met tips om duurzaam af te vallen en gezonde recepten.
nieuwsbrief met tips om duurzaam af te vallen en gezonde recepten.