Zelf pindasaus maken is nog nooit zo makkelijk geweest! Als je het mij vraagt is pindasaus veel smaakvoller en romiger dan de kant-en-klare pindasaus uit de supermarkt. Wist je dat een kant-en-klare pindasaus voornamelijk uit toegevoegde suikers bestaat? Maak hem zelf dus lekker zelf. Een makkelijk recept en geen toegevoegde suikers! Een stuk gezonder dus en koolhydraatarm. Je kunt eenvoudig een flinke portie maken en bewaren in de vriezer.
Ingrediënten voor 1 flinke portie:
- 6 el 100% pindakaas
- 3 kokosmelk vol vet
- 75 – 100 ml water
- 1 el olijfolie
- 2 el sojasaus (ongezoet)
- 1 tl komijnpoeder
- 1 klein teentje knoflook geperst
- Optioneel: 1 tl sambal
Bereidingwijze:
Fruit de knoflook in een steelpan aan in wat olijfolie. Doe de pindakaas, kokosmelk en sojasaus in de steelpan en zet op een laag vuurtje. Schenk nu in eerste instantie 75 ml water bij de saus.Roer de ingrediënten door elkaar en laat rustig warm worden. Je zult zien dat de pindakaas
steeds zachter wordt en de saus egaal wordt. Voeg de sambal en komijnpoeder toe indien gewenst en roer nogmaals goed door. Is de satésaus nog te dik, voeg dan nog wat extra water toe.
Tip: lekker met deze gado gado salade.
nieuwsbrief met tips om duurzaam af te vallen en gezonde recepten.