Thaise salade
Thaise salades, ik ben er gek op. Niet alleen omdat ze ligt verteerbaar zijn, maar ook eenvoudig te maken zijn. Het lekkerst vind ik deze Thaise salade de volgende dag. Dan zijn alle smaken goed in elkaar getrokken.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 150 g tasty basics tagliatelle
- 250 g kippendijen
- halve komkommer
- 1 rode puntpaprika
- 2 winterwortels
- 1 bakje (125 g) taugé
- 2 flinke handen ongezouten cashewnoten
- 2 el sojasaus (zonder suiker)
- 1 cm verse gember
- verse koriander
- 2 stengels bosui
- 1/2 bosjes verse koriander
Dressing:
- 5 el sojasaus
- 2 el sesamolie
- 1 tl witte sesamzaadjes
- sap van een kwart limoen
Bereidingswijze:
Vul een pan met water en breng aan de kook. Voeg de tasty basics tagliatelle toe en kook zachtjes voor ca. 10 minuten. Snijd ondertussen de kippendijen in kleine stukjes en doe dit in een schaal. Hak de gember fijn en doe dit samen met de sojasaus bij de kippendijen. Hussel door elkaar en laat voor 5 minuten trekken. Als de tasty basics tagliatelle gaar is, spoel dan af met koud water, laat dit afkoelen en zet apart.
Verhit in een koekenpan met olijfolie en bak de gemarineerde kippendijen tot het gaar is.
Snijd de komkommer in blokjes, de punt paprika in reepjes, de koriander en bosui grof en de wortel in reepjes of met een rasp julienne. Giet kokend water over de taugé in een vergiet en laat uitlekken. Doe alle groenten en kruiden, samen met de afgekoelde tasty basics tagliatelle, in een schaal en hussel door elkaar. Maak de dressing in een kommetje van sojasaus, sesamolie, sesamzaadjes en limoensap. Meng als laatst de gebakken kippendijen door de salade
Besprenkel over de Thaise salade met de dressing en garneer met de cashewnoten
Tip: liever geen vlees? Vervang dan de kippendijen door tofu en marineer met dezelfde marinade.
Dit is een koolhydraatarm recept.
nieuwsbrief met tips om duurzaam af te vallen en gezonde recepten.