Rode linzensoep
1 april 2020Een zelfgemaakte rode linzensoep is goedkoper, gezonder én veel lekkerder dan kant-en-klaar. Ik ben er gek op, omdat je het op elk moment van de dag kunt eten. Heb je weinig tijd of geen zin om te koken? Dan is een rode linzensoep ideaal, omdat het een makkelijk en gezond recept is. Je kunt het namelijk van te voren klaar maken en invriezen. Bovendien is het een koolhydraatarm recept, levert deze rode linzensoep veel vezels, wat gunstig is voor je darmen en verzadigingsgevoel.
Een van mijn favoriete soep is toch wel deze rode linzensoep, op indiase wijze. Ook bekend als dhal. De rode linzensoep is extra lekker, omdat het smaakvol en verwarmend. Door de verschillende specerijen krijgt het echt een Oosters tintje. Deze rode linzensoep is ideaal voor als je gezond wilt afvallen.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 el olijfolie of kokosolie
- 3 cm verse gember, geschild en fijngehakt
- 1 rode ui, fijn gesneden
- 1 knoflookteentje, fijngesneden
- 4 theel. komijnpoeder (djinten)
- 3 theel. korianderpoeder (katoembar)
- 2 theel. kerriepoeder (garam masala)
- 1 blik (400 g) gepelde tomaten
- 1 rode peper, fijngesneden (laat de zaadjes zitten, als je van extra pit houdt)
- 1 l groentebouillon
- 250 g rode linzen
- 400 g verse (baby) spinazie
- hand verse koriander, grof gesneden
Bereidingswijze:
Verhit de olie in de pan en fruit hierin de gember, knoflook, ui, rode peper en specerijen ca. 3 minuten. Voeg de gepelde tomaten en bouillon toe en breng aan de kook. Voeg de rode linzen toe en laat de pan zachtjes pruttelen voor ca. 30 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Hak de spinazie grof. Voeg de spinazie vlak voor het serveren toe aan de soepen laat slinken. Bestrooi de soep met de koriander.
Tip: het is ook lekker om de soep volledig te pureren (m.u.v. de spinazie).