Panzanella

21 augustus 2024

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 sneetjes koolhydraatarmbrood of 8 crackers wasa vezelrijk
  • 4 stuks buffelmozzarella
  • 1 blik limabonen (ongeveer 400 gram), afgespoeld en uitgelekt
  • 250 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 1 komkommer, in blokjes gesneden
  • 4 trostomaten, in blokjes gesneden
  • 1 rode ui, dun gesneden
  • handvol verse basilicumblaadjes, grof gescheurd
  • 3-4 eetlepels groene pesto
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 4 el olijfolie extra vergine
  • 1 teentje knoflook
  • zout en zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Scheur het brood in stukjes. Verspreid de broodblokjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie en wat zout. Rooster ze in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn en laat ze afkoelen. Meng in een grote kom de gesneden trostomaten en cherrytomaten, gesneden rode ui, komkommerblokjes en limabonen. Voeg de geroosterde broodblokjes en buffelmozzarella toe.

Meng in een klein schaaltje de groene pesto met rode wijnazijn en de resterende olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Giet de dressing over de salade en meng goed door elkaar, zodat alles goed bedekt is met de dressing. Voeg de basilicumblaadjes toe en meng nogmaals voorzichtig.

Laat de salade ongeveer een kwartier staan voordat je hem serveert, zodat de smaken zich goed kunnen mengen en het brood de dressing kan absorberen.