Paarse spruitjes salade
10 december 2023Deze sprankelende paarse spruitjessalade met peer en walnoten is een heerlijke toevoeging aan je menu. Met zijn kleurrijke ingrediënten en verrukkelijke smaak, is deze salade een lust voor het oog en de smaakpapillen. Perfect voor een lichte maaltijd of als bijgerecht bij stoof- of wildvlees, brengt deze salade een verfrissende twist naar je tafel. Het mengen van paarse spruitjes met sappige peer, knapperige walnoten en een vleugje zachte kaas zorgt voor een smaaksensatie die je zeker wilt proberen!
Ingrediëntenlijst (voor 2 personen):
- 400 g paarse spruitjes
- 1 el olijfolie
- 50 g walnoten
- 50 g blauwe kaas of geitenkaas
- 1 grote peer
- 50 g gedroogde cranberries
Dressing:
- 2 el balsamico azijn
- 2 el olijfolie
- peper
- zout
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Maak de spruitjes schoon en snijd ze in dunne plakjes. Spreid deze uit op een bakplaat en besprenkel met olijfolie en zout. Zet ca. 10 minuten in de voorverwarmde oven tot ze beetgaar zijn. De spruitjes moeten niet te zacht zijn. Laat iets afkoelen voor je het in de salade verwerkt. Maak ondertussen de dressing en zet apart.
Was de peer en snijd in blokjes en verkruimel de kaas. Meng de spruitjes met de peer, de cranberries en de noten en doe in een bord. Kruimel de kaas erover en als laatste de dressing.
Tip: serveer de spruitjes als bijgerecht. Lekker bij stoof- of wildvlees.