Notenbrood

27 juli 2020

Notenbrood is lekker als ontbijt of als aanvulling bij de lunch. Dit notenbrood bevat veel vezels en vetten uit de noten en is koolhydraat arm in vergelijking met normaal brood. Het verzadigt goed voor een aantal uur, zodat je geen snacktrek krijgt tussendoor.

Bovendien is het een gezond en snel recept en je kunt een plak notenbrood heel handig meenemen. Voor de chocolade liefhebbers, dit notenbrood is ook erg lekker met stukjes pure chocolade door het notenbeslag.

Ingrediënten voor 1 notenbrood:

  • 250 g gemengde noten
  • 100 g sesamzaad
  • 100 g zonnebloempitten
  • 100 g gebroken lijnzaad
  • 100 g pompoenpitten
  • 1 tl zout
  • 2 el olijfolie
  • 5 eieren

Bereidingswijze:

Maal alle noten, pitten en zaden grof in met een staafmixer of keukenmachine. Maak het niet te fijn, maar zorg dat er geen grote stukken meer in zitten. Voeg het zout en de olie toe en roer met een lepel goed door elkaar. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en meng alles goed. Schenk het beslag in een met olijfolie ingevet  cakeblik en bak het 60-70 min in de oven op 180 °C. Laat het brood helemaal afkoelen voor serveren.

Tip: bewaar het in een natte theedoek in de koelkast (1 week) of vries de plakjes notenbrood in. Ook heerlijk met stukjes pure chocolade door het notenbrood.