Mexicaans gevulde courgette

22 april 2025

Een hartig en voedzaam ovengerecht met courgette gevuld met gekruid gehakt en maïs, afgewerkt met gesmolten oude kaas. Een simpel recept boordevol smaak, ideaal voor elke dag van de week.

Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal personen: 2

Ingrediënten:

  • 2 grote courgette
  • 300 g rundergehakt
  • 2 bosuien
  • 1 tl paprikapoeder
  • hand geraspte oude kaas
  • zout en peper
  • 200 g kidneybonen uit blik
  • 4 el maïs (uit blik)
  • 1 el olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de courgette in de lengte doormidden en hol ze iets uit met een lepel. Leg ze op een bakplaat of in een ovenschaal. Verhit de olijfolie in een pan en bak het gehakt rul. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Snijd de bosuien in ringetjes en voeg samen met de maïs en kidneybonen toe aan het gehakt. Vul de courgettehelften met het mengsel en strooi de geraspte oude kaas erover. Zet ze ongeveer 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

Extra tip: lekker met avocado reepjes er bij.