Italiaans gevulde paprika

14 februari 2022

Paprika's je kunt ze vullen met wat je maar lekker vindt. Ik gebruikte een Italiaanse vulling met kipgehakt. Misschien een combinatie die je niet snel bedenkt, maar wel ontzettend lekker! Vooral de volgende dag zijn deze Italiaans gevulde paprika's nog lekkerder, bijvoorbeeld als lunch. Ben je niet zo dol op paprika's? Gebruik dan courgette. De bloemkoolrijst is een goede vervanger door granen zoals rijst en is hiermee een koolhydraatarm recept.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 grote paprika's (rood of geel)
  • 2 el olijfolie
  • 500 g kipgehakt
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 1 klein teentje verse knoflook
  • 1 grote witte ui
  • peper en zout naar smaak
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 bol (buffel)mozzarella in plakjes gesneden
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 300 g bloemkoolrijst
  • verse basilicumblaadjes

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de paprika door de helft en verwijder de zaadlijsten. Snijd de ui en knoflook fijn. Verwarm olijfolie in een koekenpan en verwarm de ui en knoflook. Voeg na enkele minuten het kipgehakt toe samen met de Italiaanse kruiden, peper, zout en de cayennepeper. Als het kipgehakt gaar is voeg dan als laatst de tomatenblokjes en de bloemkoolrijst toe. Verwarm voor maximaal 3 minunten. Haal de pan van het vuur en schep de geraspte Parmezaanse kaas door het mengsel. Vul de paprika's met het kipgehaktmengels en leg de plakjes (buffel)mozzarella er overheen.

Zet in de oven tot de paprika's zacht zijn geworden, dit duurt ca. 20-25 minunten. Haal de paprika's uit de oven en garneer met de basilicumblaadjes. 

Tip: eet je niet koolhydraatarm? Vervang de bloemkoolrijst bijvoorbeeld door ca. 150 g zilvervliesrijst, haverkorrels of quinoa.