Hongaarse goulash
25 oktober 2023Wil je een smakelijke maaltijd met een pittige twist proberen? Hongaarse Goulash is de perfecte keuze! In dit recept voor vier personen serveer je de goulash op een bedje van bloemkoolrijst in plaats van aardappelen. Hierdoor krijg je nog meer groente binnen. Het is erg smaakvol door de rundvlees, groente en kruiden.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 600 g rundvlees (stoofvlees), in fijne blokjes gesneden
- 2 uien, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 rode paprika's, in reepjes gesneden
- 2 el paprikapoeder (zoet of scherp, afhankelijk van je voorkeur)
- 1 tl karwijzaad (optioneel)
- 2 el tomatenpuree
- 400 ml runderbouillon
- 2 laurierblaadjes
- Zout en peper naar smaak
- 2 el olie (olijfolie om in te bakken)
- 1 bloemkool, tot bloemkoolrijst verwerkt (of je kunt kant-en-klare bloemkoolrijst kopen)
Bereidingswijze:
Verhit de olie in een grote stoofpan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak ze tot ze zacht en lichtbruin zijn. Voeg de knoflook, paprikapoeder en karwijzaad toe. Roer goed en bak gedurende 1-2 minuten om de smaken vrij te geven. Voeg het rundvlees toe en bak het aan alle kanten bruin. Dit duurt meestal 5-7 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed om het vlees te bedekken. Voeg de paprikareepjes, runderbouillon, laurierblaadjes, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar. Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur laag en laat de goulash ongeveer 2-2,5 uur sudderen, met het deksel op de pan. Roer af en toe en voeg meer bouillon toe als dat nodig is om te voorkomen dat het te droog wordt.
Terwijl de goulash suddert, bereid je de bloemkoolrijst voor. Rasp de bloemkool of gebruik een keukenmachine om het te verwerken tot kleine rijstkorrels. Verhit een andere pan met wat olie en bak de bloemkoolrijst gedurende ca. 5 minuten op middelhoog vuur, tot deze gaar is maar nog steeds knapperig. Proef de goulash en pas de kruiden aan met zout en peper naar smaak. Serveer de Hongaarse goulash op een bedje van bloemkoolrijst en geniet van je maaltijd!