Gazpacho
10 augustus 2020Een frisse en smaakvolle gazpacho, heerlijk voor een warme zomerdag en het is een gezond en makkelijk recept. Deze koude Spaanse soep, ofwel gazpacho, is in een hand om draai gemaakt en koolhydraatarm. Maak deze klassieke gazpacho met als basis ingrediënten tomaat, komkommer en knoflook. Ideaal om je lunch mee aan te vullen, maar ook lekker als voorgerecht.
Ingrediënten voor 4-6 personen:
- 75 ml olijfolie
- 2 tenen verse knoflook
- 500 g trostomaten
- 3 eetlepels rode wijnazijn
- 1 middelgrote rode ui
- 1 komkommer
- peper en zout naar smaak
- 1 pot geroosterde paprika’s
- ½ rode peper, zonder zaadjes (naar smaak)
- verse basilicum voor garnering
Bereidingswijze:
Snijd de tomaten, komkommer en rode ui in grove stukken en doe in een blender. Doe de olijfolie, knoflook, rode wijnazijn en rode peper toe en mix door elkaar. Voeg dan de gegrilde paprika toe en mix nogmaals goed door. Breng de gazpacho op smaak met peper en zout. Als de gazpacho veel te dik is, voeg dan een beetje water toe.
Schenk de gazpacho in glaasjes of in een grote kom en zet ze minimaal 1 uur in de koelkast zodat de soep goed koud wordt. Snijd de basilicum fijn en garneer als laatst over de glaasjes gazpacho.
Tip: voor een romige smaak, garneer de gazpacho met een scheutje volle ongezoete room.